banner aarhuskompasset

Aarhuskompasset – den forandring vi gerne vil se!

Hvordan kommer vi godt i gang med at tage pejling efter Aarhuskompasset?

I 2015 startede Aarhus Kommune, med debatoplægget Kommune Forfra, den indledende dialog om et fornyet syn på kommunens rolle og samspil med borgerne. Med vedtagelsen af vores nye forståelsesramme Aarhuskompasset har byrådet nu taget endnu et skridt i samme retning og for alvor indstillet kompasnålen på ’Mindre system. Mere borger.’
 

Sammen med Aarhusmålene tegner Aarhuskompasset konturerne af den kommune, vi gerne vil være – og mange steder er på vej til at blive. I kølvandet på byrådsbeslutningen melder sig en lang række spørgsmål hos medarbejdere og ledere i Aarhus Kommune:

 • Hvad er det for et løfte, vi giver byens borgere og virksomheder?
 • Hvad er det for nogle styringsparadigmer Aarhuskompasset kan være med til at skubbe til?
 • Hvornår går vi i gang, hvem skal gå først og hvordan kan vi som konsulenter, projekt- og programledere gribe det an?
 • Hvad kalder det på fra os alle sammen og hvordan kan vi hver især bidrage til at løfte opgaven med at tage Aarhuskompasset fra strategi til handling?
   

I Center for Innovation er vi vilde med den intention, der bor i Aarhuskompasset. Hvis vi skal nå frem til destinationen, kræver det at vi sammen begynder at gå nye veje, og i CFIA er vi nysgerrige på, hvordan vi tager de første skridt. Derfor vil vi til dette Morgenmad med Mening se nærmere på Aarhuskompasset, og den retning kompasnålen peger for at blive klogere på, hvordan Aarhuskompasset vil se ud hos jer og os, og hvad vi alle kan gøre for at tage Aarhuskompasset fra strategi til handling.
 

Program

 • Ina Bøge Eskildsen, programleder for Aarhuskompasset, klæder os på med en fælles grundforståelse for, hvad Aarhuskompasset går ud på og hvad vi kan gøre lige nu for at hjælpe det godt på vej.
 • Mads Leth Jakobsen, lektor og vicecenterleder v. Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse giver et indblik i hvad det er for en generel samfunds- og styringsudvikling vi skriver os ind i med Aarhuskompasset.
 • Sammen sætter vi gang i tankerne om, hvad det betyder for os som projekt- og programledere og udviklingskonsulenter. Vi diskuterer hvordan vi kan spille en rolle i arbejdet med at omsætte Aarhuskompasset til ny tankegang og ny praksis i organisationen.
   

Bryg en god kop kaffe og sæt dig til rette til 1,5 times dialog om Aarhuskompasset, og hvordan vi tager de første skridt sammen.  
 

Tid og sted:

Tirsdag d. 15. juni kl. 09:00-10:30 på Teams

(link til arrangementet bliver sendt ud når datoen nærmer sig)

 

Tilmeld dig her:

Tilmeldingslink

 

OBS! Arrangementet er internt for Aarhus Kommunes medarbejdere. 

Vi glæder os til at se jer! 
Center for Innovation og HR & Organisation i Aarhus kommune