Åbningsfest i CFIA - en symfoni af musik og mennesker

Samarbejdspartnere, projektledere, rådmænd og andre interesserede stod stimlet sammen, da CFIA bød ind til åbningsreception den 18. marts. Her blev innovationscenteret officielt åbnet i de nye lokaler på 2. sal på Dokk1 med udsigt over Aarhus Havn

Da gæsterne trådte ind i rummet mødtes de af først tonerne fra en cello, en bas og andre instrumenter fra den internationale gruppe GLOMAS fra Aarhus Musikkonservatorium. Akkompagneret af verdensmusikken blev gæsterne ført om hjørnet mod de højloftede, lyse lokaler, der nu danner rammen for CFIAs innovative arbejde og, i dagens anledning, åbningsfesten.

Her stod chef for ITK Bo Fristed sammen med Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, og afdelingsleder i ITK Lab Anne Vest Hansen klar til at byde velkommen til CFIAs åbning.

Med åbningen af et tværgående innovationscenter får magistratsafdelingerne i Aarhus Kommune også, ifølge rådmand Rabih Azad-Ahmad, en fælles innovativ arbejdsplatform. Den fælles platform skal være med til at virkeliggøre Byrådets visioner om at gentænke velfærden og gøre arbejdet mere innovativt i Aarhus Kommune. Han beskrev i sin åbningstale CFIAs opgave som:

”Et nyt fælles mødestedsted for innovation og udvikling på tværs af kommunen.”

Her henviste han til de nyåbnede fysiske lokaler på Dokk1, hvor drop-inn arbejdspladser og værkstedsfaciliteter til blandt andet at bygge prototyper vil være til rådighed for nuværende og fremtidige samarbejdspartnere. Rådmanden henviste også til CFIAs hold af innovationskonsulenter, der kan indgå som ressource og projektpartnere i forskellige procesfaser.

 

Mange retninger på vejen mod innovation

Hvilke nye projekter CFIA blandt andet har været en del af, i samarbejde med projektledere i de forskellige magistratsafdelinger, hang da også på farverige plancher rundt omkring i lokalet. Heriblandt beskrivelsen af, hvordan et procesarbejde kan se ud omkring udviklingen af teknologier som Google Glass i sundhedssektoren. En anden planche fortalte om CFIAs arbejde med Kulturforvaltningen omkring fremtidens kulturpolitik. De i alt otte plancher gav et indblik i hvor forskellige retninger og med hvilke arbejdsmetoder CFIA arbejder.

Rådmanden fortalte også i sin tale, hvordan ”velfærden fremover skal ses som en fælles frem for en udelukkende kommunal opgave.”

Derfor bliver der i fremtiden brug for tværgående samarbejder mellem kommunen, politikere og ikke mindst borgerne. En del af en udvikling i Aarhus Kommune, som CFIA sammen med andre aktører kan bidrage til at gøre mere innovativ og mindre forvaltningstung.   

Derfor sluttede rådmanden, Rabih Azad-Ahmad, af med at udbringe et tillykke.

”Tillykke med åbningen til innovationscenteret, men også tillykke til os alle i Kommunen for modet til at satse på mere innovationskraft til byen.” hvorefter han vendte sig om og trykkede på den store røde knap, der satte nedtællingen til storskærmens digitale tæppefald. Åbningen var i gang.