Digitalisering er et mindset

Det var ét af budskaberne fra en af de stærke oplægsholdere, da CFIA i torsdags afviklede et arrangement om Social Digital Innovation i samarbejde med Internet Week Denmark.

Når CFIA arbejder med at understøtte den digitale transformation i Aarhus Kommune gør vi det ikke ved at digitalisere eksisterende arbejdsgange 1:1. For at realisere det fylde potentiale i de digitale muligheder er det afgørende at udforske og gentænke hele processen og det omkringliggende økosystem. Ofte er det hele servicen og interaktionen med det offentlige der skal gentænkes, for at vi med digitaliseringen kan indfrie større værdiskabelse for borgerne eller byen. Det kaldes for Digital Social Innovation (DSI).

For at blive klogere på DSI-området havde vi i anledning af Internet Week inviteret to stærke oplægsholdere ind i form af Peter Bæck, Head of the Centre for Collective Intelligence Design ved Nesta, og Christian Villum, Director og Digital and Future Thinking ved Dansk Design Center. Peter gav os en introduktion til kerneelementerne i DSI og gav os et bredt og internationalt udsyn på, hvad der sker med DSI rundt om i Europa. Christian fokuserede på, hvordan vi kan designe digitale løsninger og lagde særligt vægt på, at det ikke behøver at være så svært – og  at”digitalisering er et mindset”.

Se film og hør et par af de skarpeste pointer fra oplægsholderne

Hør Peter Bæck fortælle om DSI og hvad han ser af udfordringer og muligheder i.f.t. realisering af potentialet ved digitalisering. Og hør Christian Villum komme med et par skarpe pointer om vigtigheden af være bevidst om de omkringliggende økosystemer, når vi skaber fremtidens digitale løsninger.

Reportage fra Digital Social Innovation event