Heldagsseminar: Bliv mester i OPI

Hvad er Offentlig-Privat Innovationspartnerskaber (OPI), og hvordan arbejder vi med det i Aarhus Kommune? Kom til heldagsseminar og lær at bruge OPI som værktøj til innovation og velfærdsforbedringer. 

Center for Innovation i Aarhus (CFIA) og Velfærdsteknologisk udviklingssekretariat (VTU) inviterer til heldagsseminar om OPI. Seminaret er målrettet projektledere i kommunen der står foran udviklingsprojekter, der kræver nye løsninger, og som med fordel kan udvikles i offentlig-private partnerskaber. Desuden indkøbere og jurister i kommunen der er nysgerrige på, og vil mere i dybden med en OPI-aftale model, eller som har brug for introduktion til de muligheder, der er i OPI-aftaler. 

Tid og sted:

Tirsdag den 4. december 2018 kl 8.30-16

Lokale: Center for Innovation i Aarhus, Dokk1, niveau 2.2.

På seminaret deler INNOBA viden om de nyeste innovationsværktøjer til innovationspartnerskaber, og vi kommer omkring de klassiske faldgruber og juridiske løsningsmodeller. Du vil blive introduceret til en ny guide til offentlig-privat innovationssamarbejde kaldet OPI PIXI TOGET, som gør dig i stand til at designe og tilrettelægge konkrete OPI-projekter. Derudover gennemgår Advokatfirmaet Lundgren juridiske muligheder og forudsætninger for OPI.

Formålet med seminaret er at give dig en forståelse for potentialet i offentlig-privat innovation, og hvad der skal til for at udnytte innovationsmulighederne. Du kan bruge denne viden til at håndtere virksomhedsamarbejder og gennemføre innovationsprojekter, der på nye måder inddrager virksomheder i udviklingen af nye løsninger.

Dagens program:

08:30 Ankomst og morgenmad
09:00 Velkommen og dagens program
09:15 Introduktion til l OPI – typer, forudsætninger og faldgruber
10:00 Øvelse 1: vores tillgang til OPI
10:30 Introduktion til OPI Toget
11:00 Øvelse 2: kør en tur i OPI Toget – at vælge den rette samarbejdsform og projektdesign
12:00 Frokost
12:30 Juridiske muligheder og forudsætninger for OPI
13:30 Øvelse 3: den juridiske løsningsmodel
14:15 Pause
14:30 Vejen til implementering
15:15 Fælles opsummering og afrunding

Rikke Bastholm fra INNOBA er underviser på seminaret. Hun er direktør for INNOBA, en innovationsvirksomhed der hjælper offentlige og private virksomheder med at planlægge, udvikle og gennemføre innovationsprojekter. Rikke har bl.a. lavet guiden ”OPI toget” og hun har udviklet en OPI procesmodel i samarbejde med Advokatfirmaet Lundgrens for Erhvervsstyrelsen.

Tilmelding:

Efter først til mølle princippet.

https://billetto.dk/e/heldagsseminar-offentlig-privat-innovation-billetter-314361 

Fristen for tilmelding er d.1. december 2018.

Arrangementet er gratis, men der er no-show fee på 300 kr. i tilfælde af manglende fremmøde til dækning af forplejning.