Designtænkning

Morgenmad med Mening – Design som greb til innovation

Center for innovation i Aarhus inviterer Aarhus Kommunes medarbejdere til Morgenmad med Mening onsdag d. 17. august kl. 08:30 – 12:00.

Tilmeld dig via www.hvemkommer.dk/f59840

 

Denne gang sætter vi fokus på design som tilgang til arbejdet med innovation i den offentlige sektor.

Kirsten Bundgaard, Handicapchef i Vejle Kommune, giver et konkret indblik i hvordan Kommunen har arbejdet med at implementere design som tilgang og hvilke mål, der er opnået i innovationsmålene ”Mester i eget liv” og ”Velfærdslaboratoriet”.

Troels Nørlem, Director ved Designit, fortæller om Designits arbejde med internationale virksomheder og om hvordan, man kan transformere virksomheder uden at give køb på identiteten.

Center for Innovation fortæller om arbejdet med at understøtte innovation på tværs af Aarhus Kommune blandt andet med udgangspunkt i designmetoder og –processer, og faciliterer en mini-workshop i Designtænkning.   

 

PROGRAM

Check-in og morgenmad
Te, kaffe og en let morgenmad.

Velkomst og introduktion
CFIA byder velkommen og giver en kort introduktion til centerets arbejde med innovation og design.

”Kunsten at smadre sin tvangsarv” v. Troels Nørlem, Director Designit
Nye teknologier og services skaber høje og evigt foranderlige brugerforventninger på tværs af sektorer og klassiske skel. Stolte monopoler falder, fordi de ikke evner at frigøre sig fra bedagede platforme, organiseringer, magt og selvforståelse. De falder, fordi de hænger fast i et uendeligt dynd af tvangsarv og fordi de ikke har forstået, at forandringer er drevet af de kraftige understrømme - af brugerne. Troels vil tale om makrotrends, nye brugermønstre, designcases og hvordan man kan transformere virksomheder uden at give køb på identiteten.  

”Design som driver i offentlig innovation” v. Kirsten Bundgaard, Handicapchef Vejle Kommune
Velfærdsområdet i Vejle har en ambitiøs innovationsdagsorden som pejler mod effekt på borgerniveau, organisatorisk og økonomisk. Kirsten Bundgaard, Handicapchef i Vejle Kommune, fortæller om handicapområdets konsekvente brug af designmetoder til udvikling af fremtidens velfærd. Kirsten Bundgaard giver et konkret indblik i hvordan Vejle Kommune har arbejdet med at implementere design som tilgang og hvilke mål der er opnået i innovationsmålene ”Mester i eget liv” og ”Velfærdslaboratoriet”.

Mini workshop i Designtænkning v. CFIA
Vi prøver tilgangen af i praksis.

Afrunding og tak for i dag

 

TID OG STED

Onsdag d. 17. august 08:30 – 12:00

Center for innovation i Aarhus, Dokk1, Niveau 2.2.

Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

 

NB // Arrangementet er forbeholdt Aarhus Kommunes medarbejdere.

Tilmeld dig via www.hvemkommer.dk/f59840