robot

Morgenmad med Mening - Etiknologi

Center for Innovation i Aarhus inviterer Aarhus Kommunes medarbejdere til Morgenmad med Mening onsdag d. 14. december kl. 08:45 - 11:00

ETIKNOLOGI

Hvordan påvirker den teknologiske udvikling måden, hvorpå vi kommer til at leve, og arbejde, i fremtiden? Hvad er vi villige til at lade ”robotterne” klare for os? Bør vi sætte grænser, hvem skal sætte dem og er det muligt at opretholde disse? Mulighederne og perspektiverne er, i princippet, uendelige. CFIA og robotten Norma, inviterer til diskussion om worst-case, best-case, skræmmende perspektiver og fantastiske muligheder. Alt sammen i teknologiens tegn.  

Arrangementet løber af stablen: Onsdag d. 14.12.16, Kl. 08.45 - 11.00 I Center for Innovation i Aarhus.
Ønsker du at tilmelde dig arrangementet? Send en mail til cfi@aarhus.dk

PROGRAM

Kl. 08.45 /  Check-in, morgenkaffe og croissant

Kl. 09.00 /  ”Udvikling af den elektroniske hjerne”    v. Ph.d. i robotteknologi Søren Tranberg Hansen
IBM har lavet en computer, der kan spille Jeopardy bedre end noget menneske, og Google laver en bil, der kan køre uden chauffør. Begge er eksempler på teknologi, der for bare ti år siden virkede utopiske. Og udviklingen er kun lige startet. Op mod 50% af alle jobs forventes at blive berørt af udviklingen inden for robotter og kunstig intelligens. Via konkrete eksempler gennemgår Søren Tranberg, hvor teknologien er på vej hen, og hvordan det kan påvirke den måde, vi fungerer som kommune. Vi ser på, hvordan der på den ene side åbner sig nye muligheder med robotter og kunstig intelligens, mens der på den anden side også er en række problemer og dilemmaer tilknyttet anvendelsen af den type teknologi.

Kl. 10.00 /  ”Teknologi og moralsk fantasi”    v. Cand.mag. i filosofi og datalogi Nicolas Kønig
Etik handler ikke kun om at begrunde, hvad der er rigtigt og forkert. Det handler i lige så høj grad om evnen til gennem åben dialog at finde kreative løsninger på de moralske og tekniskkomplekse udfordringer, som samtiden byder os. Det siges, at den teknologiske udvikling er uundgåelig, at vi må berede os på at nye bio-, nano- og robotteknologier vil forandre vores eksistensbetingelser, arbejdsformer og levevis. Det siges sågar, at vi er i fuld gang med at erstatte vores egen art med den så kaldte ’optimerede’ menneskehed 2.0. Er dette fremtidsbillede retvisende? Eller er en sådan påstand udtryk for manglende moralsk fantasi?

Kl. 11.00 /  Farvel og tak