Morgenmad med Mening: Hvordan (sam)skaber vi værdi med ”samskabelse”?

I Aarhus er samskabelse på manges dagsorden, og interessen for at lære mere om den store "samskabelses-fortælling" er stor. 120 medarbejdere fra hele Aarhus Kommune var så heldige at få en plads til endnu en omgang Morgenmad med Mening, hvor Anne Tortzen, PhD og direktør for Center for Borgerdialog,  delte sine konstruktivt kritiske indsigter omkring, hvad der hæmmer og fremmer samskabelse i den offentlige sektor.

Hvordan kan ”værdi” og ”succes” se ud, når vi taler samskabelse?
Er det samskabelse ud fra en effektivitetsbetragtning, vi taler om – d.v.s. samarbejde mellem det offentlige og borgere og civilsamfund, som skaber synlige resultater? Eller taler vi om samskabelse som en samarbejdsproces – og i sidste ende en ny fordeling af magten mellem det offentlige og civilsamfundet?
Anne Tortzen opfordrer til at dele fortællinger om de små skridt, vi tager i retning af en mere samskabende praksis. Hvornår lykkes det godt – og hvad står i vejen? Hvis samskabelse skal blive til virkelighed, har vi brug for både at lære af det, der lykkes godt – og det, der lykkes mindre godt.

CFIA har givet mikrofonen til Anne Tortzen. Hør hende fortælle om, hvordan samskabelse kan skabe værdi og hvorfor det ikke altid gør det.

Anne Tortzen om samskabelse