CFIA talte med om "Nye veje til bedre velfærd"

CFIA tog del i snakken om fremtidens kommunale velfærd til Velfærdens Innovationsdag 2016. Her blev tanker delt på tværs omkring, hvordan vi gentænker borgernes velfærd.

”Nye veje til bedre velfærd” var hovedemnet, da tænketanken Mandag Morgen den 28. januar inviterede 1000 af velfærdens frontløbere til deres årlige innovationsdag. I år var Aarhus Kommune medvært, og lancerede debatoplægget  ”KOMMUNE FORFRA – Aarhus gentænker velfærden”. CFIA deltog med egen stand til konferencen. Her var vi i dialog med mange af deltagerne omkring, hvilken rolle et tværgående innovationscenter kan have, når kommunen gentænker velfærden.

CFIA understøtter innovation i alle faser 

CFIA kan som innovationscenter nemlig gå ind i et tværgående samarbejde og styrke udviklingen af kompetencer og innovativ tænkning i den pågældende arbejdsgruppe. Her kan CFIA bidrage i alle stadier i en udviklingsproces. Lige fra behovsafklaring til ide- og løsningsudvikling til implementering af innovationsløsninger, der alle behandler og gentænker den kommunale velfærd.

I Aarhus gentænker vi velfærden
En fælles gentænkning med en tværgående arbejdstilgang var da også central for temadagen. Her er KOMMUNE FORFRA et nyt indspil i diskussionen om, hvor stor en rolle det offentlige kan – og skal – spille i fremtidens velfærdssamfund og hvordan borgerne kan – og skal – spille med. ”Velfærd er ikke en kommunal opgave”, lød det provokerende i indledningen for oplægget om KOMMUNE FORFRA, for udgangspunktet er, at fremtidens velfærd ikke kun skal løftes af det offentlige.

 ”Virkeligheden er den, at kommunen ikke alene kan ”levere” velfærd – Uanset hvor dygtige og engagerede vi er.” som Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard har udtalt i oplægget om KOMMUNE FORFRA.

Velfærd bliver i KOMMUNE FORFRA beskrevet som en fælles opgave, hvor borgerne ikke skal gøres overflødige af kommunen, men i stedet føle sig som mennesker, der står i relation til hinanden. Denne gentænkning kalder på innovative løsninger og nye arbejdsgange, som samarbejde i- og på tværs af kommunens magistrater fremover skal være med til at løse.

Læs mere om KOMMUNE FORFRA her

Se hjemmesiden for Velfærdens Innovationsdag