Idébeskrivelser
En idébeskrivelse skal gøre det muligt at vurdere forskellige idéer op imod hinanden. Dermed kan I afgøre, hvilke af dem I vil arbejde videre med, og dermed skal afsætte ressourcer til. Det er derfor vigtigt, at idébeskrivelsen er visuel, konkret og fængende - også for dem, der ikke har været med til at udvikle dem. Ofte vil I have flere idéer, som kan beskrives og samles i et katalog, så I altid kan genbesøge dem.
Idébeskrivelsen udarbejdes af den/dem, der har skabt idéen, hvilket oftest vil være projektgruppen, men metoden kan også bruges som samskabelsesøvelse til en workshop, så andre interessenter også kan indgå i udviklingen. Kvalificeringen af idébeskrivelser og vurderingen af dem foretages siden af den udvalgte målgruppe.
Hvordan
Hvornår
Metoden er især anvendelig i overgangen fra idé- til konceptudviklingsfasen. Skabelsen af et idékatalog kan lukke idéudviklingsfasen og overlevere viden til det videre arbejde, der åbner op for selve konceptudviklingen.
Idébeskrivelser kan bruges til flere formål og målgrupper: For idéudviklere er det et redskab til at dokumentere, danne overblik og træffe beslutning om, hvilke idéer der skal arbejdes videre med. For beslutningstagere er det beslutningsgrundlaget for, hvad de skal afsætte ressourcer til fremadrettet, og for kollegaer kan det være inspiration til initiativer, de selv kan igangsætte.